Άρθρα

Διαβάστε χρήσιμα άρθρα για τα ζωάκια σας από την κτηνίατρο Καραγγελή Έλενα.

Ερλιχίωση: τα πρώτα σημάδια και η θεραπεία

Συντάκτης: Έλενα Καραγγελή

Το καλοκαίρι, και γενικότερα τους θερμούς μήνες του χρόνου, κάνουν την εμφάνισή τους τα τσιμπούρια. Κρότωνες ή τσιμπούρια είναι τα αρθρόποδα που απομυζούν αίμα από τα ζώα και τον άνθρωπο.

Περισσότερα

Όταν χτυπάνε οι ωτίτιδες

Συντάκτης: Έλενα Καραγγελή

Η έξω ωτίτιδα είναι η φλεγμονή του ακουστικού πόρου έως το σημείο που βρίσκεται ο τυμπανικός υμένας, ο οποίος διαχωρίζει το έξω από το μέσο ους. Η φλεγμονή μπορεί να αφορά είτε μόνο το ένα αυτί ή και τα δύο και μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια (>2 εβδομάδες).

Περισσότερα

Ναι, ο χειμώνας απειλεί σοβαρά τα ζωάκια μας

Συντάκτης: Έλενα Καραγγελή

Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και το κρύο έχει γίνει έντονο. Οπως εμείς νιώθουμε την ανάγκη να ζεσταθούμε, το ίδιο αποζητούν και τα ζώα, δεσποζόμενα και αδέσποτα.

Περισσότερα

Μύθοι και αλήθειες για ασθένειες των ζώων

Συντάκτης: Έλενα Καραγγελή

Η συγκατοίκηση με τα ζώα μάς γεμίζει με ευτυχία, όμως συνεπάγεται και αρκετές υποχρεώσεις. Αλλες αφορούν την άσκησή τους, άλλες την ενασχόληση με τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και άλλες την υγεία τους.

Περισσότερα

Οι παθήσεις έχουν και προτιμήσεις...

Συντάκτης: Έλενα Καραγγελή

Είναι γνωστό ότι σε πολλούς σκύλους και γάτες, κυρίως των καθαρόαιμων φυλών, εμφανίζονται ασθένειες οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένη συχνότητα σε σχέση με φυλές που προκύπτουν από τυχαία διασταύρωση.

Περισσότερα

Τι πρέπει να προσέχουμε στο δέρμα και τις τρίχες

Συντάκτης: Έλενα Καραγγελή

Στα ζώα παρατηρείται μεγάλος αριθμός δερματικών παθήσεων, οι οποίες συνηθέστερα είναι αλλεργικής, παρασιτικής, βακτηριακής και μυκητιακής αιτιολογίας. Οι κλινικές εκδηλώσεις των παθήσεων αυτών πολλές φορές έχουν παρόμοια κλινική εικόνα, οπότε ο κτηνίατρος θα πρέπει να εξετάσει το ζώο για να καταλήξει σε διάγνωση και να χορηγηθεί η κατάλληλη αγωγή.

Περισσότερα

Τα δόντια τους και τα μάτια σας!

Συντάκτης: Έλενα Καραγγελή

Η υγιεινή του στόματος και των δοντιών τείνει να γίνεται ένα μείζον πρόβλημα των ζώων συντροφιάς, και μάλιστα είναι μία από τις συχνότερες αιτίες προσκόμισής τους κτηνίατρο (10η αιτία στους σκύλους και 2η στις γάτες). Οι ιδιοκτήτες συνήθως παραπονιούνται για την κακοσμία του στόματος ή παρατηρούν κάποια αλλαγή στον χρωματισμό των δοντιών.

Περισσότερα

Οι πρώτες φροντίδες για το κουταβάκι που ήρθε στο σπίτι

Συντάκτης: Έλενα Καραγγελή

Ήρθε η στιγμή που πήρατε το κουτάβι στο σπίτι. Οι περισσότεροι νέοι ιδιοκτήτες σκύλων όμως δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν με το καινούργιο μέλος της οικογένειάς τους. Οι συνήθεις απορίες είναι: Πότε μπορώ να το βγάλω βόλτα; Πότε πρέπει να του κάνω τα πρώτα εμβόλια; Πότε θα γίνει η πρώτη αποπαρασίτωση;

Περισσότερα

Τα γατίσια μάτια…
 

Συντάκτης: Έλενα Καραγγελή

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε θαυμάσει τα μάτια μιας γάτας; Ποιες όμως είναι οι διαφορές μεταξύ του ματιού του ανθρώπου και της γάτας;

Περισσότερα

Προστατεύω (από ψύλλους, τσιμπούρια, σκνίπες) το ζωάκι μου

Συντάκτης: Ελενα Καραγγελή

Βρισκόμαστε στα μέσα της άνοιξης, ο καιρός είναι καλός και η θερμοκρασία έχει ανέβει.

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εκδρομές στην εξοχή και για μεγάλες βόλτες στα πάρκα με τα κατοικίδιά μας.

Περισσότερα

Προσοχή στα «υδραυλικά» του γάτου!

Συντάκτης: Έλενα Καραγγελή

Η γάτα είναι ένα ζώο που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να έχουν στο σπίτι τους. Είναι ανεξάρτητα ζώα και δεν έχουν πολλές απαιτήσεις. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε να προλάβουμε ορισμένες σοβαρές και επείγουσες καταστάσεις στην υγεία τους.

Περισσότερα

Ολα για τα μάτια του σκύλου

Συντάκτης: Ελενα Καραγγελή*
Η όραση των σκύλων εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο.
Δυστυχώς, οι σκύλοι δεν μπορούν να μας μιλήσουν και να μας περιγράψουν την εικόνα που βλέπουν.

Περισσότερα

Πρώτες βοήθειες πριν το πάμε στον κτηνίατρο

Συντάκτης: Έλενα Καραγγελή

Είτε στην εξοχή ή στην πόλη, σε διακοπές ή στη μόνιμη κατοικία μας, τα φιλαράκια μας είναι πολύ πιθανό να μπλέξουν σε δυσάρεστες, λίγο ή πολύ, περιπέτειες: ένας σκυλο(γατο)καβγάς, μια -ελαφρά ή βαριά- δηλητηρίαση, ένα τροχαίο, ένα τσίμπημα εντόμου.

Περισσότερα

Λούσιμο: Βάσανο για δύο!

Συντάκτης: Ελενα Καραγγελή

Το λούσιμο είναι για τους ιδιοκτήτες σκύλων μια από τις πιο δύσκολες δουλειές, που οι περισσότεροι θέλουν να αποφύγουν. Για να έχουμε όμως μια ομαλή συμβίωση, χρειάζεται να γίνεται ανά διαστήματα. Κάθε πότε όμως θα πρέπει να κάνουν οι σκύλοι μπάνιο; Ποια είναι η σωστή συχνότητα και με ποια προϊόντα;

Περισσότερα

Διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής:

Με πιστωτική κάρτα στην έδρα της επιχείρησης

Με μετρητά

Με χρεωστική στην έδρα της επιχείρησης